Utbildningen

ED-ingenjören behärskar elektronik utifrån en rad olika perspektiv: design, konstruktion, programmering, produktion, test, drift och återvinning. ED-ingenjören har också goda färdigheter i att modellera och simulera tekniska och naturvetenskapliga problem med hjälp av datavetenskapliga verktyg.

Elektronikdesign har sitt huvudfokus i den analoga tekniken, där förstärkning och elektromagnetisk påverkning står i centrum. Detta till skillnad från LIUs program inom datateknik som fokuserar mer på hårdvarunära programmering och digitala kretsar. För dig som har ett intresse inom programmering och digital teknik finns det möjlighet att fördjupa sig i detta under de sista åren.


ED-ingenjören uppnår således stort ämnesdjup inom elektronik med breddning mot en rad olika områden som reglerteknik, signalbehandling, programmering, modellbygge och simulering samt materialteknik. Utbildningen inriktar sig inte bara på förståelse utan ger också möjligheten till att skapa och använda egna elektroniklösningar inte bara i vardagen utan också för arbetslivet. Kombinationen förståelse, projektarbeten och praktiskt kunskap gör ED till något unikt och detta ger en bred kunskapsbas för ED-studenter som inte finns på så många platser i Sverige.

Kurser

← Tillbaka till sökande