Nätverk

Rekrytering av sistaårsstudenter till alumninätverket

Det är viktigt att tidigt skapa medvetenhet hos studenter att LiU värnar om ömsesidig livslång kontakt med sina alumner. Studenter bör framför allt i slutet av sin utbildning informeras om alumninätverket och varför man bör vara med där. Därför har vi valt att främja de fördelar hur den centrala alumniverksamheten fungerar.

Varför ska man gå med i nätverket?

1.     Du är LiUs och våra utbildningars viktigaste och mest trovärdiga ambassadörer, inte minst vid rekryteringen av nya studenter.

2.     För såväl presumtiva som nuvarande studenter kan du svara på frågan vad man kan bli om man läser en utbildning. Att ha information om våra före detta studenters arbetsplats lätt tillgänglig i nätverket är oerhört värdefullt vid olika typer av uppföljningar som placement reports, uppföljningar i syfte att utveckla eller kvalitetssäkra utbildningen, med mera.

3.     Du utgör ett viktigt stöd till studenter och utbildningen via mentorskapsprogram, deltagare till frukostföreläsningar, alumner att intervjua till tidningen och kontakt ut på arbetsmarknaden. Alumner ger mycket inspiration och hopp om framtiden. Tillfälle för studenter att se vad som händer efterutbildning och hur brett man kan arbeta.

4.     Du får tillgång till ett väldsomspännande nätverk  – var du än söker en tjänst kan du alltid kontakta en LiU-alumn på plats. Och via nätverket kan du hålla kontakt med gamla kursare. Och du kan se var andra som läst samma utbildning som du arbetar.

5.     Du kan delta på intressanta föreläsningar med andra alumner som hålls av tidigare LiU-alumner

6.     Du får inbjudningar till events (Stockholmsträffar, Berlin-träffar, Spex mm)

7.     Du får uppdaterad information om vad som händer på universitetet och din utbildning

8.     Nätverket är en väg att hitta nya tjänster, medarbete och ex-jobbare

Mer information kommer!