Propellerklocka / ED 2

projektbild

Propellerklocka

Detta är en mackapär som arbetar enligt ”Persistence Of Vision” principen. En µcontroller (msp430 från TI) tänder och släcker RGB-dioder väldigt fort med exakt timing och skapar på så vis valfria mönster. Propellern snurrar med ca 2500 varv per minut. På rotorn sitter det bl.a. SIPO skiftregister för att styra lysdioderna, transistorer för att ge tillräckligt med ström och en del resistorer samt kondensatorer där de behövs. Den är trådlös och drivs av 2 st 9 V batterier. Detta är den första prototypen och med rätt programmering så kan denna apparat spela upp film, det är en sorts display.

  • Upphovsmän: Jerry Sundin & Tobias Petterson
  • Årskurs: ED 2
  • Kurs: Metoder och ProcesserKommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*