Dan & Magnus #3

Hej bloggen!

Nu va det ett tag sedan vi skrev och det har inte varit för att det inte har hänt något, utan snarare att det har varit fullt upp med annat.

Sen har vi inte velat ta mycket uppmärksamhet från alla andra roliga saker som hänt på programmet, typ EDGB. Som vi har förstått det har det varit ett bra och välbesökt evenemang även i år vilket uppskattas speciellt av Magnus som varit med och arrangerat EDGB tidigare.

Angående vad som händer här så kan vi börja med att fortskridandet av de två projektområdena som vi arbetar med går framåt och som alltid är det en hel del nytt att lära sig. Det krävs en hel del diskussioner för att kunna ta till sig mycket text iform av artiklar och sedan definiera vad som är användbart för oss i våra områden. Vi har redan hunnit skriva ihop en del grundläggande rapporter och våra simuleringskoder i Matlab börjar sakta men säkert byggas upp. Det känns bra och vi siktar på att komma fram till några nya och användbara resultat så småningom.

Vi har även skaffat oss en del kompisar på avdelningen som kan hjälpa oss med att ta oss framåt. Det är främst svårt med språket då det inte är många utan universitetsutbildning som kan någon engelska alls, därför har det blivit så att våra teckenspråkskunskaper har förbättrats mer än engelskan än så länge. Ofta kan man lyckas få det man vill ha genom att grymta och peka (har fungerat sen stenåldern…). Det är även en fördel att ha någon som kan förklara vad det är man äter för det är inte alltid en självklarhet 🙂

Men självklart jobbar vi inte 24/7 om ni trodde det! Vi har hittat på en hel del roligheter och besökt de typiska turistattraktionerna! Kina är ett land med mycket intressant historia som sträcker sig över årtusenden, därför besökte vi Hubei museum som är Hubeiprovinsens största museum där fanns allt från urgamla klockor och Ming-vaser till vapen och gravar!

Yellow Crane Tower är en kinesisk byggnad som man nästan bara ser i filmer. Tornet står på ett mindre berg mitt i staden och är omgiven av en relativt stor park. Från tornet ser man över hela staden(som hyser fler invånare än Sverige). I parken finns inte bara tornet utan även en 16 ton tung bronsstaty av en krigare som sa emot den dåvarande kejsaren, nu är han sedd som en hjälte.

Självklart har vi hunnit med lite shopping också! Vi lokaliserade den största elektronikmarknaden som bestod av flera 6-7 våningars byggnader med bara saker som datorer, telefoner osv.. I ett av husen hittade vi alla EDares dröm! Våningar med resistorer, kondensatorer, dc motorer och mycket mer!

På marknaden finns det mycket att fynda! Rolexklockorna ligger på rad och tydligen kan man få en äkta Prada-väska för 75kr!

Hälsningar Do & Magus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*