SnOrdf-nytt

Hejsan!

Vårt program utvecklas hela tiden och här tänkte jag berätta lite om de saker som är på gång just nu!

Nyligen fick vi resultatet på utvärderingen av vårt program som UKÄ (Universitetskanslerämbetet) har gjort. ED-programmet fick betyget Hög kvalité på den tre-gradiga skalan: Bristande kvalité, Hög kvalité samt Mycket hög kvalité. Vi är glada att vi fick betyget Hög kvalité men vill självklart jobba för att nå Mycket hög kvalité. Då det är våra examensarbeten som utvärderas håller EF-nämnden på att diskutera vad vi kan göra för att förbättra kvalitén på våra exjobb. För att läsa mer om utvärderingen skickar jag med en länk: UKÄ:s utvärdering.

Studiehandboken kommer så småningom ersättas med en modernare version och jag tar gärna emot förslag på vad ni vill se för funktioner som inte finns just nu och även vad som kan förbättras. Hur den ska utformas kommer diskuteras framöver och om du vill påverka så tveka inte att höra av dig till mig!

Nyligen lades en hel del kurser till i studiehandboken för ED4 och ED5, detta är kurser som vi kan läsa utan att det behövs ta några beslut om de passar in i vår utbildning. Tidigare fanns de endast utskickade som en PDF till de äldre studenterna.

Kursen Trådlösa sensornätverk, TNE090, har bytt block för att den inte ska krocka med vår obligatoriska kurs Analog/digital systemkonstruktion och ligger nu i block 4 i VT1.

Vi har nyligen skaffat oss två stycken spåransvariga här på ED, Shaofang Gong för Trådlösa system-spåret och Amir Baranzahi för Solceller och effektelektronik-spåret. De har en rad olika uppgifter och ansvarsområden, bland annat kommer de utveckla sina respektive spår tillsammans med PPG (Programplanegruppen, det är här utbildningens utveckling diskuteras), vara med på informationsmöten inför kursval i senare årskurser och även vara en kontaktperson för studenter som har frågor kring spåren. Så om ni har frågor kring ett spår, ta kontakt med antingen Amir eller Shaofang!

Det var i stora drag vad som är på gång inom programmet just nu och jag kommer hålla er uppdaterade under året med vidare information om vad som händer.

Hälsningar,

Andreas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*